Back to Home / #mythtv / 2002 / 12 / Prev Day | Next Day
#mythtv IRC Logs for 2002-12-26

00:06-!-mirk_dt [] has quit ["Lost terminal"]
00:23<m0tion>hmm, this is strange, my video is showing up in almost black and white, and the channel seems to display one ahead of what is being viewed (ie. myth says channel 6, but is displaying video from channel 5) ... any ideas?
00:31<Chutt>your capture card isn't setup right.
00:33<m0tion>hmm, how can i adjust it's settings?
00:33<Chutt>specifically, you're using the wrong tuner type when you load the module.
00:34<m0tion>oh, i've just been loading the bttv module by doing a 'modprobe bttv'
00:37<m0tion>do you happen to know what kind of tuner type i should specify for an ati tv wonder ve?
00:37<Chutt>read the mailing list.
00:38<m0tion>alright
00:57-!-m0tion [] has quit ["Client Exiting"]
03:08-!-meth1 [sd@imu-240.union.indiana.edu] has joined #mythtv
03:08<meth1>woa
03:08<meth1>anyone alive?
03:14<-- meth1has quit ()
06:15-!-TardisX [~justin@tardis.hawkins.id.au] has joined #mythtv
06:19<-- TardisX(~justin@tardis.hawkins.id.au) has left #mythtv
07:14-!-meth1 [sd@imu-240.union.indiana.edu] has joined #mythtv
07:24<-- meth1has quit ()
07:39-!-yebyen_ [yebyen@gripz.com] has joined #mythtv
07:40-!-yebyen [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
11:22-!-bigguy [] has quit [Read error: 113 (No route to host)]
12:12<-- Universehas quit ()
12:59-!-TheAsp [asp@CDR13-117.accesscable.net] has joined #mythtv
13:00<TheAsp>are show thumbnails supposed to work?
13:00<Chutt>the static pixmaps?
13:01<TheAsp>yeah
13:01<Chutt>nope, they're not at the moment
13:01<TheAsp>ok
13:01<TheAsp>the previews eat cpu for lunch on my box
13:01<Chutt>well, yeah
13:02<Chutt>heh
13:19-!-bigguy [bigman@h20.44.102.166.ip.alltel.net] has joined #mythtv
13:25-!-Universe [~Yeah@pwc2-hs-nk.bbnplanet.com] has joined #mythtv
14:51--> [AI]meth[56k](meth@dial-124-14.dial.indiana.edu) has joined #mythtv
14:51<[AI]meth[56k]>anyone alive
14:59<bigguy>yeah
14:59<bigguy>barely
14:59<Universe>kinda
14:59<TheAsp>i am undead.
15:07<bigguy>guess he doesn't need anything
15:07* bigguywonders back into the shadows
15:07* TheAspwanders back into his grave
15:12<[AI]meth[56k]>noo dont go
15:12<[AI]meth[56k]>hehe
15:12* Universewonders back do his painful job.
15:12<[AI]meth[56k]>need some help at home
15:12<[AI]meth[56k]>got qt-devel installed but now it isnnt finding some libs
15:12<Universe>the mysql plugin?
15:12<Universe>for QT?
15:13<[AI]meth[56k]>i got it
15:13<Universe>what libs?
15:13<[AI]meth[56k]>qt 3.0.5.14 qt-devel qt-mysql
15:13<[AI]meth[56k]>im not sure, not at home
15:13<Universe>oh
15:13<Universe>well... can't help much without that. :-P
15:13<[AI]meth[56k]>yea
15:13<[AI]meth[56k]>how long you going to be on for
15:13<Universe>I get off of work at 10PM EST..
15:14<[AI]meth[56k]>3pm now?
15:14<Universe>this place gets active at nights also..
15:14<Universe>Yea.. its 3
15:14<[AI]meth[56k]>ok
15:14<[AI]meth[56k]>im gonna run home
15:14<[AI]meth[56k]>in a few
15:14<Universe>k
15:14<[AI]meth[56k]>i had to force install the qt-3.0.5.14 rpm
15:14<[AI]meth[56k]>just got a email saying thats not good
15:14<Universe>nope..
15:14<Universe>that isn't
15:14<[AI]meth[56k]>lol
15:14<[AI]meth[56k]>ok ill brb
15:14<Universe>k
15:15<-- [AI]meth[56k]has quit ("home")
15:38-!-bigguy [] has quit [Read error: 113 (No route to host)]
16:15-!-meth [~meth@12-222-70-156.client.insightBB.com] has joined #mythtv
16:15<meth>ok here we go
16:15-!-meth is now known as [AI]meth[linux]
16:15<[AI]meth[linux]>../../libs/libmyth/libmyth-0.7.so: undefined reference to `QDomDocument::QDomDocument[in-charge]()'
16:15<[AI]meth[linux]>bunch of those
16:16<Chutt>you broke your qt install when you forced stuff.
16:16<[AI]meth[linux]>damn
16:16<Chutt>and change your stupid nick
16:16<[AI]meth[linux]>i couldnt find a -devel pack for the rh8 qt
16:16<[AI]meth[linux]>why
16:16<Chutt>because it's really ugly
16:16<[AI]meth[linux]>eh
16:16-!-[AI]meth[linux] is now known as meth
16:16<meth>i guess clan tags dont matter here
16:17<meth>so should i remove both qt packs and start fresh
16:20<meth>qt-3.0.5-17
16:21<meth>i need a devel pack for that
16:22<Chutt>does this really look like 'help me learn how to use redhat' to you?
16:22<meth>:/
16:28<TheAsp>meth: you are compiling?
16:28<meth>removing rpms at the moment
16:28<TheAsp>yeah, but compiling myth from the cvs?
16:28<meth>no
16:28<meth>source
16:29<TheAsp>oh, right, 0.7
16:29<TheAsp>which gcc?
16:30<meth>3,2
16:30<meth>3.2
16:30<Chutt>he's got qt rpm problems.
16:30<TheAsp>are your libs compiled with 3.2?
16:30<meth>i removed/readded rpms
16:30<meth>same errors
16:30<TheAsp>you get those errors when you are using the wrong gcc ver
16:31<meth>hm
16:31<TheAsp>if they were compiled with 2.95, then they arn't going to work with 3.2
16:32<TheAsp>the c++ abi changed
16:32<meth>damn
16:33<TheAsp>im not saying what you isntalled wasnt compiled with 3.2
16:33<meth>would it be better to install from cvs
16:34<Chutt>you'll have the same problem until you get your qt stuff straightened out
16:34<meth>ok im updating qt stuff again
16:34<meth>from the package manager
16:36<TheAsp>i can't wait till debian switches to 3.2
16:36<TheAsp>this switching back and forth stuff for compiling c++ sucks.
16:37-!-Edgan [] has quit ["Client Exiting"]
16:42<meth>hm
16:42<meth>got passed the prev. errors
16:42<meth>by using redhats package manager to update qt files
16:42<meth>cc1plus: warning: as it has already been specified as a non-system directory
16:42<meth>g++ -o setup main.o -L/usr/lib/qt-3.0.5/lib -L/usr/X11R6/lib -lmyth-0.7 -L/usr/local/lib -L../libs/libmyth -lqt-mt -lpthread -lXext -lX11 -lm
16:42<meth>make[1]: Leaving directory `/home/meth/mythtv-0.7/setup'
16:43<meth>oh it finished
16:43<meth>hm
17:15<meth>damn how many days does it get info for
17:26-!-V_laptop [~vin@c66.169.136.41.ftwrth.tx.charter.com] has joined #mythtv
17:38<meth>cannot connect to X server
17:38<meth>hm
17:47<Universe>you 'su'ed into root, right?
17:47<Universe>try running it as a user..
17:48<Universe>I should say... as the user running the X session
17:49<meth>ok
17:49-!-Tuscany0 [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
17:49<meth>same thing as a user
17:49<meth>and as root
17:51<meth>some websites say xhost + localhost
17:51<meth>or xhost + ipaddy
17:51<meth>i dunno
17:51<Universe>that error means that you either do not have a X Session started
17:51<Universe>or the user you are logged in with doesn't have access to the session
17:52<meth>hm
17:52<meth>x is started for gnome?
17:52<meth>startx heh
17:52<Universe>if gnome is running
17:52<Universe>x is running
17:52<meth>ok
17:52<meth>gnome is running heh
17:52<meth>as user meth
17:52<Universe>are you at that computer now?
17:52<Universe>typing commands into it and getting this error?
17:53<meth>yea
17:53<meth>yup
17:53<Universe>start a new terminal and try it again
17:53<Universe>it should work
17:54<TheAsp>meth: whats in your ~/.xinitrc
17:54<meth>ctrl + alt + f4 new terminal?
17:54<meth>dont have one
17:54<Universe>just start a new terminal session in Gnome
17:54<meth>ok
17:55<Universe>and try it again
17:55<Universe>don't su or anything
17:55<Universe>just type the command
17:55<meth>ok
17:56<meth>hm cant even start a new terminal
17:56<Universe>what? thats messed up
17:56<meth>ya let me log off
17:56<Universe>you have something whacky going on with your machine
17:57<meth>wouldnt be the first time heh
17:57<meth>brb
17:57-!-meth [] has quit ["Client Exiting"]
17:58-!-meth [~meth@12-222-70-156.client.insightBB.com] has joined #mythtv
17:58<meth>hm
17:58<meth>ran mythtv and it started a new gnome session
17:59<TheAsp>meth: how are you starting gnome?
18:00<TheAsp>are you running gnome-session?
18:00<meth>starts when redhat starts
18:00<TheAsp>oh, so you arnt using startx?
18:00<meth>not manualy
18:01<TheAsp>you threw startx in rc.local or something?
18:01<TheAsp>or are you not using startx at all....
18:01<meth>i dont think so
18:01<meth>its not in rc.local
18:01<meth>it starts when redhat logs in
18:01<meth>or boots
18:01<TheAsp>ok, thats a display manager
18:02<meth>ok
18:02<TheAsp>so your session should be setup properly...
18:02<TheAsp>when you log in
18:03<meth>oh shit
18:03<meth>it works now
18:03<meth>heh
18:03<meth>just restarted gnome that first time
18:06<meth>only showing 1 list of chans
18:06<meth>o well
18:07-!-m0tion [~m0tion@cae26-122-238.sc.rr.com] has joined #mythtv
18:07<m0tion>is there a list of all the keys and what they do for mythtv?
18:07<Universe>keys.txt
18:07<Universe>in the MC folder
18:07<Universe>of the source
18:07<m0tion>kickass
18:09<m0tion>i'm still having trouble with my ATI TV-Wonder VE, all the channels are in black and white and are listed in mythtv as one number less than they should be (ie. channel "4" is really channel 3), any ideas?
18:09<m0tion>oh, and the volume is EXTREMELY soft
18:12<m0tion>Universe: what kind of tuner do you use?
18:19<Universe>WinTV card
18:19<Universe>cheapo
18:28<meth>hm
18:30<meth>mythepg only shows 1 chan of info
18:43<meth>ah tere we go
18:47<meth>invalid cardid -1
18:47<meth>beh
18:47<meth>bbl
18:58-!-Tuscany0_ [~username@h-68-164-9-2.CHCGILGM.covad.net] has joined #mythtv
19:58-!-giuppi [~giuppi@ppp-45-203.25-151.libero.it] has joined #mythtv
20:14-!-giuppi [] has quit ["Uscita dal client"]
21:15-!-yebyen_ is now known as yebyen
21:30-!-pheller [~pheller@h000625631783.ne.client2.attbi.com] has joined #mythtv
21:56<-- Universehas quit ()
22:21<mdz>Chutt: expecting a flood of Debian folks in the direction of MythTV any time now :-)
22:21-!-V_laptop [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
22:21<mdz>Chutt: http://lists.debian.org/debian-devel/2002/debian-devel-200212/msg01481.html
22:26<Chutt>mdz, what, did you respond or something?
22:30<yebyen>Chutt: damn
22:31<yebyen>Chutt: mpeg4 at 320x240, bitrate 3300 (with ScaleBitrate on), shit is 400mb/hr and looks awesome
22:32<mdz>Chutt: yeah, I gave it a brief plug
22:32<Chutt>ah
22:32<Chutt>hasn't shown up in the archives
22:32<mdz>the fact that the other suggestions in the thread were vcr and mencoder should make it look pretty appealing
22:32<Chutt>heh
22:33<Chutt>cool
22:35<yebyen>i did get that apache htaccess stuff going, heh
22:36<yebyen>and *repeats himself* mpeg4 ownz me
22:36<Chutt>heh
22:37<TheAsp>320x240 is awfully small
22:37<TheAsp>:P
22:37<Chutt>it is
22:37<yebyen>TheAsp: that's why I'm buying a new processor and mobo
22:37<TheAsp>yebyen: getting me one too?
22:38<yebyen>TheAsp: the poinnt is, it still looks better than my 1gb/30mins NuppelVideo at the same res
22:38<TheAsp>ah
22:38<Chutt>hmm
22:38<Chutt>what's broken/missing in cvs as compared to 0.7 now?
22:39<TheAsp>live tv
22:39<Chutt>bah, that works fine
22:39<yebyen>Chutt: i couldn't get a whole lot working at all :)
22:39<TheAsp>recent change?
22:39<yebyen>Chutt: i gave up pretty early though
22:39<TheAsp>it fucks up every time i use it
22:39<Chutt>works fine for me
22:39<Chutt>every time i use it :p
22:39<TheAsp>change the channels alot :P~
22:39<Chutt>i do
22:39<TheAsp>also, when i try to fast forward or rewind it locks up
22:39<Chutt>also works fine
22:39<TheAsp>everything else is GREAT.
22:39-!-lichen [] has quit [Read error: 110 (Connection timed out)]
22:40<TheAsp>Chutt: messed with it in the last day or so?
22:40<Chutt>yup
22:40<TheAsp>i mean the code
22:40<Chutt>fast forwarding might be semi broken at the moment
22:40<Chutt>yeah
22:40<TheAsp>i think i am using last nights build
22:40<TheAsp>and it messed up while i was watching a show
22:40<Chutt>i did some cleanup, no changed code
22:41<yebyen>Chutt: would it be much code to get the conflict resolution screen to remember where it is after you pick one?
22:41<yebyen>goddamn
22:41<Chutt>nope
22:41<Chutt>not really
22:41<yebyen>my parents are upstairs arguing over the clinton shit
22:41<TheAsp>clinton shit?
22:41<yebyen>that shit from years ago
22:41<yebyen>the monica and clinton shit
22:41<TheAsp>ah
22:42<TheAsp>Chutt: i'm more then willing to trade boxes
22:42<TheAsp>:)
22:42<Chutt>heh
22:42<TheAsp>im in the habbit of selecting the shows i want to watch so i don't get bit much
22:43<TheAsp>but every time i go to use it, it breaks on me
22:43<Chutt>ah
22:43<Chutt>well, whatever =)
22:43<TheAsp>if it happens to me, someone else will probably have it though :)
22:44<mdz>320x240 looks surprisingly good
22:45<mdz>you don't really notice on a TV except that far-away things look blurry
22:45<mdz>on a monitor it looks awful of course
22:45<TheAsp>*nod*
22:45<Chutt>i'd imagine it'd look aweful on a good tv, though
22:45<Chutt>awful, blah
22:46<mdz>Chutt: is watching an in-progress recording known to have problems in current CVS?
22:46<Chutt>it probably does
22:46<mdz>ok
22:46<Chutt>i haven't tested it extensively
22:46<mdz>I just added some locking to the recorder to see about fixing that problem I saw the other day
22:46<Chutt>if you notice anything and can fix it, that'd be appreciated
22:46<Chutt>ah, cool
22:46<TheAsp>in progress works ok for me
22:47<mdz>I have a reproducible segfault after 'ERROR: couldn't find recorder for in-progress recording'
22:47<TheAsp>oh,current
22:47<Chutt>heh
22:47<mdz>though I assume that error is the result of a different bug
22:47<Chutt>yeah
22:47<Chutt>i don't think i catch that error very well
22:47<TheAsp>hey, i got that the other day
22:47<Chutt>it shouldn't happen, of course =)
22:48<mdz>it changes to WatchingPreRecorded and tries to go on
22:48<Chutt>right
22:48<Chutt>which it doesn't really handly
22:48<Chutt>handle
22:48<mdz>so it would seem
22:48<Chutt>if you can reproduce it not finding the recorder, that'd probably be the best thing to do
22:49<Chutt>figuring out why it's getting that ERROR message, at least
22:49<mdz>heh, trying to watch live tv while a recording is in progress seemed to blow up the backend
22:49<Chutt>yeah
22:49<mdz>I can reproduce it not finding the recorder
22:49<mdz>at least, it was happening every time in that invocation
22:49<mdz>now my backend's dead
22:49<Chutt>heh
22:50<mdz>yah, still happens
22:50<mdz>every time
22:52<Chutt>if you can figure that out, cool.
22:52<Chutt>if not, i'll look at it later, it's movie time now, though =)
22:53<yebyen>heh
22:55<TheAsp>wtf
22:55<mdz>the stuff from sendreceivestringlist looks ok
22:55<TheAsp>can't watch now
22:55<TheAsp>thats what i get for talking about it
22:55<yebyen>asdfasdf!
22:56<mdz>weird
22:56<TheAsp>Changing from None to WatchingPreRecorded
22:56<TheAsp>no window
22:56<mdz>the remoteencoder stuff looks OK too
22:56<TheAsp>killed all of mythfrontend, same thing...
22:56<mdz>recordernum = 1
22:57<mdz>heh, the crash is probably because it deletes recorder and then tries to use it
22:57<mdz>but I don't know why it's getting to that code
22:58<yebyen>whoa
22:58<yebyen>newegg has cell phone accessories!
22:58<TheAsp>oh my gawd . . . :P
23:00-!-TheAsp [] has quit [Remote closed the connection]
23:03-!-TheAsp [asp@CDR13-117.accesscable.net] has joined #mythtv
23:03<TheAsp>hmm
23:03<TheAsp>works after restarting x
23:03<mdz>hmm, ok
23:04<mdz>a distclean seems to have fixed it for me
23:04<mdz>things looked OK in gdb, which made me suspicious
23:04<mdz>I am not impressed with qt's dependency handling
23:04<TheAsp>im not very fond of qt
23:05<mdz>er, s/qt/qmake/
23:05<TheAsp>my statement stills stands :)
23:08<meth>beh wtf
23:08<meth>now it cant conect to x server again
23:08<meth>lol
23:08<meth>gnome-panel died or something
23:09-!-meth [] has quit ["Client Exiting"]
23:15<mdz>hah, some graceful error handling at mainserver.cpp:523
23:17<mdz>wtf, it's back
23:18<mdz>it blows up on a perfectly valid recorder
23:20-!-meth [~meth@12-222-70-156.client.insightBB.com] has joined #mythtv
23:20-!-V_laptop [~vin@66.169.136.41] has joined #mythtv
23:22<Chutt>blah
23:22<Chutt>mdz, look at line 319 of tv_play.cpp
23:23<mdz>yep
23:23<Chutt>and, well, that's why
23:23<mdz>isValidRecorder returns true
23:23<mdz>aahhahahaha
23:23<mdz>I see it
23:23<Chutt>yup
23:23<mdz>man, that threw me for a loop
23:23<mdz>you fixing it?
23:23<Chutt>mind checking that in, along with your extra locking whenever you're ready?
23:23<Chutt>naw
23:24<mdz>already checked in the tv_rec locking
23:24<mdz>I'll do that now
23:24<Chutt>thanks
23:25<mdz>as for the segfault that comes immediately after
23:25<mdz>that's not supposed to happen, of course, but there must be something better it can do
23:25<mdz>maybe just return?
23:25<Chutt>it should decide to go to a normal watchingprerecorded
23:26<Chutt>hmm
23:26<mdz>is recorder used for that state?
23:27<mdz>if not, maybe it just needs an else
23:27<Chutt>nope
23:27<Chutt>you check that fix in?
23:27<mdz>yep
23:27<mdz>so it shouldn't execute 326 and 327 if it is going to watchingprerecorded
23:27<mdz>but the rest of that block is still correct, right?
23:27<meth>is there a makelogo script or something to get the chan logos
23:28<Chutt>it does it automatically.
23:28<mdz>mythfilldatabase does it
23:28<TheAsp>meth: mythfilldatabase
23:28<meth>didnt make the logos
23:28<Chutt>then it should've been very verbose in its complaining about why it couldn't.
23:28<TheAsp>using cvs?
23:28<meth>no
23:28<TheAsp>thats why
23:29<mdz>watching in-progress seems to work ok now
23:29<Chutt>theasp, depends on your zip code and channel lineup
23:29<Chutt>xmltv's not broken for _every_ where
23:30<Chutt>mdz, i'm checking in a proper fallback for that
23:30<Chutt>i think
23:30<TheAsp>s/thats why/thats a possible reasob why/ :)
23:30<mdz>ok
23:31<mdz>I just mailed you something about it, ignore it then
23:31<Chutt>just like yours, except i nulled out recorder
23:31<mdz>ok
23:32<mdz>in fact, it'd probably be clearer to change the if condition back, and reverse the if/else
23:32<Chutt>heh, doesn't really matter
23:33<mdz>for some reason, I seemed to get that race on the db a _lot_
23:33<Chutt>heh
23:33<Chutt>i didn't get it at all
23:33<mdz>it screwed up almost all of my scheduled recordings
23:34<mdz>probably the remote db factor
23:34<Chutt>ah
23:34<Chutt>yeah
23:34<Chutt>your queries would take a lot longer
23:34<mdz>yep
23:34<meth>any idea why my chan numbers are off by one?
23:34<Chutt>because you don't have your tuner card setup properly.
23:34<mdz>kickdatabase would have made it worse too
23:34<Chutt>read the mailing list
23:35<mdz>I'm adding that to the faq now
23:35<Chutt>heh
23:35<Chutt>thanks
23:35<mdz>I thought it was there already
23:36-!-bigguy [bigman@h79.44.102.166.ip.alltel.net] has joined #mythtv
23:38<mdz>is there a link to the CVS version of the FAQ from the website?
23:38<mdz>or does it use that crazy outdated dynamic thing?
23:39<mdz>hmm, looks like there is no faq on the website right now :-)
23:39-!-meth [] has quit [Remote closed the connection]
23:39<mdz>a link to viewcvs would be sufficient I think
23:39<Chutt>yup
23:40<Chutt>didn't you see my response to that guy that was bitching about the faq not working? =)
23:40<mdz>nope, I'm not caught up
23:40<mdz>or maybe I thread-killed it
23:40<Chutt>i said 'Fixed. No more faq on the website.'
23:41<mdz>I have no idea what vladimir is talking about re: bttv and mmap
23:41<mdz>'Bttv model is to "snatch" fields from captured stream.'
23:41-!-meth [~meth@12-222-70-156.client.insightBB.com] has joined #mythtv
23:46<meth>hm cant find anything about chan numbers being off
23:48<Chutt>if i can find it with the mailing list archives in under 30 seconds, you owe me $5, k?
23:49<meth>lol you know what to look for
23:49<meth>i searched for a few things
23:49<Chutt>'off by one'
23:49<Chutt>yeah, that's hard.
23:49<meth>lol
23:50<Chutt>two threads show up, and the answer's in both of them.
23:50<TheAsp>that was 60 seconds. . .
23:50<Chutt>naw, i had it before that :p
23:54<mdz>Chutt: can you think of any other places where there might be a similar situation with a db connection shared within a class?
23:54<meth>modprobe bttv card=64 tuner=2
23:54<meth>, that should do it or no?
23:54<meth>Actually looking at your isp, is looks like you are in the USA, I suspect
23:54<meth>that if you try tuner=2, your missing channel might clear up....
23:55<Chutt>mdz, not right offhand
23:56-!-TheAsp [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
23:56<mdz>I still see some weirdness from time to time that I need to track down
23:56-!-TheAsp [asp@CDR13-117.accesscable.net] has joined #mythtv
23:56<mdz>the most common one is going into the playback screen and getting an empty list
23:56<Chutt>heh
23:56<Chutt>that might be the backend getting out of sync with the frontend
23:56<mdz>I thought the kickdatabase stuff would clear that up
23:56<mdz>because it definitely happened when it lost that db connection
23:57<mdz>I thought it read that list directly from the database...is that no longer true?
23:57<Chutt>gets it from the backend
23:58<mdz>oh, it goes through the backend now
23:58* mdzreads GetRecordedList
23:58<Chutt>i suppose it could get it from the db directly
23:58<Chutt>i was planning on a different setup with the backend stuff than i eventually settled on
23:58<mdz>it inserts into recorded as soon as it starts recording now, right?
23:59<Chutt>yup
23:59<Chutt>that's not all settled yet
23:59<Chutt>though
23:59<Chutt>i need to decide what to do about the entry for it in singlerecord, if it existed