Back to Home / #mythtv / 2003 / 05 / Prev Day | Next Day
#mythtv IRC Logs for 2003-05-29

00:00-!-Thelonius [~soopaman@h24-66-54-32.wp.shawcable.net] has joined #mythtv
00:27-!-Namapoos [~soopaman@h24-66-54-32.wp.shawcable.net] has joined #mythtv
00:29-!-Thelonius [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
00:29-!-Namapoos is now known as Thelonius
01:23-!-WizFactor [] has quit ["leaving"]
01:28-!-PeteCool [] has quit ["Client exiting"]
01:29-!-hfb [~hfb@pool0799.cvx36-bradley.dialup.earthlink.net] has joined #mythtv
02:14-!-hfb [] has quit ["Client exiting"]
02:32-!-Drikus__ [~Drikus@cc45940-a.deven1.ov.home.nl] has joined #mythtv
04:03-!-Thelonius [] has quit [Read error: 60 (Operation timed out)]
04:07-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
04:19-!-tstm [] has quit [Read error: 110 (Connection timed out)]
04:28-!-Timon [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
05:59-!-FryGuy [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
06:26-!-Drikus__ [] has quit ["toedeledoki"]
06:33-!-kiwi_uk [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
06:34-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
06:40-!-kslater [] has quit ["Client Exiting"]
07:42-!-kiwi_uk [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
07:51-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
08:07-!-kiwi_uk [] has quit ["Peace and Protection 4.22"]
08:11-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
08:44-!-kiweee [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
08:44-!-kiwi_uk [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
08:49-!-kiweee [] has quit [Remote closed the connection]
08:49-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
09:42-!-hachi [hachi@24-196-120-102.fdl.wi.charter.com] has joined #mythtv
09:49-!-Captain_Murdoch [] has quit [Remote closed the connection]
09:52-!-Captain_Murdoch [~buy_more_@ip68-107-147-80.hr.hr.cox.net] has joined #mythtv
09:59-!-kiwi_uk [] has quit ["Peace and Protection 4.22"]
10:22-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
10:22-!-schultmc [~schultmc@zealot.progeny.com] has joined #mythtv
10:25-!-Drikus_ [~Drikus@cc45940-a.deven1.ov.home.nl] has joined #mythtv
10:58-!-hfb [~hfb@lsanca1-ar2-4-60-004-153.lsanca1.dsl-verizon.net] has joined #mythtv
11:05-!-justin [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
11:06-!-justin [~justin@H239-211.STATE.resnet.albany.edu] has joined #mythtv
11:16<bline>mornin
11:21<bigguy>morning
11:39<kiwi_uk>which xmltv grabber do i use for the uk
11:39<bigguy>hmm
11:39<bigguy>dunno
11:39* bigguyis in the US
11:40<kiwi_uk>k
11:40<kiwi_uk>i cant remember which one i used last time
11:41-!-rkulagow_ [] has quit ["Trillian (http://www.ceruleanstudios.com)"]
11:41-!-rkulagow_ [~rkulagow@12-207-131-29.client.attbi.com] has joined #mythtv
11:45<kiwi_uk>any idea where i can found
11:45<kiwi_uk>*find out
11:46<kiwi_uk>cant find anything :(
11:48<bline>I'd google it..
11:54<kiwi_uk>have done
11:54<kiwi_uk>just installed it with none of the other grabbers
11:54<kiwi_uk>seems happy
12:47-!-hfb [] has quit ["Client exiting"]
12:48-!-hfb [~hfb@lsanca1-ar2-4-60-004-153.lsanca1.dsl-verizon.net] has joined #mythtv
12:59<rkulagow_>another mention on /,
12:59<rkulagow_>umm, make that /.
13:08<paperclip>heh.. http://slashcomma.org/
13:16<kiwi_uk>Anyone around
13:17-!-moegreen [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
13:17-!-justin [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
13:18-!-justin [~justin@H239-211.STATE.RESNET.ALBANY.EDU] has joined #mythtv
13:23<kiwi_uk>righty then
13:36<kiwi_uk>need some help setting up myth if any one is here
13:36<kiwi_uk>please
14:11-!-jdanner [~jdanner@nr4-216-196-152-229.fuse.net] has joined #mythtv
14:14-!-jdanner [] has quit [Client Quit]
14:15-!-jdanner [~jdanner@nr4-216-196-152-229.fuse.net] has joined #mythtv
14:16-!-jdanner [] has quit [Client Quit]
14:16-!-moegreen [~jdanner@nr4-216-196-152-229.fuse.net] has joined #mythtv
14:24-!-PeteCool [~petecool@modemcable019.237-201-24.mtl.mc.videotron.ca] has joined #mythtv
14:25<kiwi_uk>anyone here now?
14:26<PeteCool>rkulagow_: Here's an update for the gentoo part in section 3.2 of the docs: you can remove the part about installing KDE, only qt, lame and mysql are needed
14:27<kiwi_uk>yay
14:27<kiwi_uk>Iget something about a config file not exisiting when i run mythfilldatabase...
14:28<kiwi_uk>it says "run me with --cofigure"
14:28<kiwi_uk>what is "me", because it isnt mythfilldatabase
14:31<PeteCool>you need to go back to the backend setup program (./setup) and redo the part about configuring sources (or something like that)
14:32<PeteCool>actually, that would be "Video Sources"
14:33<PeteCool>but, if your username is right, you live in the UK, and I don't know anything about using myth in that part of the world... docs should have something for you, I think
14:33<kiwi_uk>k thanks
14:34<kiwi_uk>when i setup the src, there is nothing in the dropdown boxes... ill try the alternate uk grabber
14:35<kiwi_uk>aha
14:35<kiwi_uk>found the issue methinks
14:35<rkulagow_>petecool: can you get ahold of tony clark and let him know about your gentoo suggestion? he wrote that part.
14:36<kiwi_uk>uknow option "list-regions"
14:38<kiwi_uk>okay.. looks good
14:38<kiwi_uk>methinks that one is fixed
14:38<kiwi_uk>now.. tuning tv channels...
14:42<kiwi_uk>maybe not :S
14:47<kiwi_uk>k..
14:49<kiwi_uk>yay
14:49<kiwi_uk>EPG works!
14:49<kiwi_uk>now... video... its not very happy. how can i found out which video device of /dev/video0-3 is the tv one?
14:49<kiwi_uk>xawtv works. though not tuned.. dont know how
14:51<kiwi_uk>okay... the terminal says thus "Changing from None to watchinglivetv<cr> strange error flushing buffer ...
14:51<kiwi_uk>then ceases to work
14:53<mdz>heh
14:53<mdz>"ok, I'm assuming that one of the goals of mythtv is <something I made up just now>"
14:54<mdz>"therefore, it is doing this wrong"
14:54<kiwi_uk>right... when the button said "Live TV", i assumed it would show live tv... am i wrong?
14:55<kiwi_uk>in fact, it worked under Redhat8.
14:55<kiwi_uk>what are you talking about mdz?
14:55<mdz>kiwi_uk: the mailing list
14:55<kiwi_uk>Oooh
14:57<kiwi_uk>QDateFime::FromString, out of range
14:57<kiwi_uk>lots of errors :(
14:58<mdz>those errors are only from old versions of Qt, and are harmless
14:59<kiwi_uk>It stops the EPG recording conflict thing working properly
14:59<kiwi_uk>It comes up with stupid dates, and blank titles and description for the first entrys
14:59<kiwi_uk>then it seems that subsequent entries work
15:00<kiwi_uk>Not that it matters, seeing as the TV input just doesnt work anyway
15:01<kiwi_uk>how can i tell which /dev/VideoX i should use.. where X could be 0-3
15:02<PeteCool>kiwi_uk: we can't know, should be 0... if it isn't just try them all
15:02<kiwi_uk>k
15:02<kiwi_uk>the Graphical Setup doesnt seem to remember any other than 0 anyway ;)
15:02<kiwi_uk>what is VBI
15:02<PeteCool>kiwi_uk: you shouldn't type them in... use the left/right arrows instead
15:03<kiwi_uk>Ah i see. its when i uyse the mouse it forgets
15:03<kiwi_uk>cheers
15:03<PeteCool>kiwi_uk: VBI is for teletext/CC
15:04<kiwi_uk>k
15:05<kiwi_uk>k
15:05<kiwi_uk>its video0, lovley
15:05<kiwi_uk>In windows i had to tune channels in... there is no mention of that in the docs..
15:05<kiwi_uk>do i need to do that with myth?
15:09<kiwi_uk>(Hello, Cool Pete)
15:12<PeteCool>kiwi_uk: I don't knnow what you're talking about
15:13<kiwi_uk>ace :)
15:13<kiwi_uk>Well, heres what happens...
15:13<kiwi_uk>Open Myth, press enter to the "Watch TV" button...
15:13<kiwi_uk>and in the terminal that backend is running in i get, Chaning from None to W..TV
15:14<kiwi_uk>opened vbi device
15:14<kiwi_uk>adding htpc as player 0, then that same thing again
15:14<kiwi_uk>then adding htpc as a remote ring buffer...
15:14<kiwi_uk>strange error flushing buffer ...
15:14<kiwi_uk>buzzing from the spakers.. and thats it.
15:14<PeteCool>hmm, are you running the backend on the same computer as the frontend?
15:15<kiwi_uk>yes
15:15<kiwi_uk>Ctrl-Cing the backend stops the buzzing
15:15<PeteCool>in the setup, make sure you use real ip everywhere, not 127.0.0.1
15:15<kiwi_uk>k.. shall do that now.
15:16<PeteCool>did you match channels to their frequencies? mythfilldatabase --manual, iirc
15:16<kiwi_uk>hang on..
15:17<kiwi_uk>yes
15:18<PeteCool>hmm
15:18<kiwi_uk>oh hang on
15:18<kiwi_uk>no :(
15:18<kiwi_uk>Right... choosing a channel number... this could be it
15:18<kiwi_uk>is that my reference channel, or the channel its transmitted on
15:19<kiwi_uk>just like xawtv apparently, but i havnt a clye what that means :()
15:20<PeteCool>if you set up your channels in xawtv, you could use mythfilldatabase --xawchannels
15:20<kiwi_uk>k. I will attempt that then.
15:20<kiwi_uk>Will xawtv scan for channels?
15:20<kiwi_uk>or do i have to add there frequencies manually
15:21<PeteCool>no idea... here in canada, we don't have to do that
15:21<kiwi_uk>why is that?
15:22<PeteCool>each channel number already has a frenquency defined
15:22<kiwi_uk>yeah, that it does in the UK
15:22<kiwi_uk>but where do i get that info from for myth?
15:22<kiwi_uk>where did yours come frmo?
15:23<PeteCool>there's a place in the setup (tuner I think) where you choose your channum->frequency table
15:23<kiwi_uk>myth setup..
15:25<kiwi_uk>This could be it... the Video source setup has the config for the grabber, but the Region and Provider optoions are blank
15:25<kiwi_uk>disabled even
15:26-!-poptix_ [poptix@precious.net] has joined #mythtv
15:27-!-poptix [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
15:32-!-kiweee [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
15:32-!-kiwi_uk [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
15:33<kiweee>back. sorry.
15:35-!-kiweee [] has quit [Client Quit]
15:35-!-kiwi_uk [~kiwiuk@pc3-nfds1-6-cust201.nott.cable.ntl.com] has joined #mythtv
15:41-!-PeteCool [] has quit ["I like core dumps"]
15:43-!-rkulagow_ [] has quit [Read error: 110 (Connection timed out)]
15:45<kiwi_uk>Could really do with any advice anyone has to offer about setting up myth for UK terrestrial... anyone.
15:46<bline>you should try the mailing list
15:49<kiwi_uk>Righty
15:49<kiwi_uk>I might...
15:49<kiwi_uk>I think I know what the problem is though
15:50<kiwi_uk>I need a plan of what channel uses what frequencies, and cant find one :)
15:52<bline>channel 1 uses the lowest freq, 2 the next and so on
16:04<kiwi_uk>nawp :)
16:05<kiwi_uk>yawp even :)
16:05<kiwi_uk>yeah, but i needed a map ->> broadcaster name <> channel id <> frequency
16:05<kiwi_uk>i just wrote them down from my other tvb
16:17<bline>the names should show up in the epg
16:18<bline>there was a big debate about this on the list a bit ago, have you searched the archive?
16:21-!-Captain_Murdoch [] has quit [Read error: 110 (Connection timed out)]
16:29-!-Drikus_ [] has quit ["toedeledoki"]
16:32<kiwi_uk>nope..
16:32<kiwi_uk>stil experimenting.
16:32<kiwi_uk>cant even tune xawtv :/
16:32-!-Drikus [~Drikus@cc45940-a.deven1.ov.home.nl] has joined #mythtv
16:33<kiwi_uk>a lot of v4l involved... ahhh
16:33<kiwi_uk>what arvhices are these
16:36<kiwi_uk>bbs
16:37<kiwi_uk>where is the channel table kept?
16:37<kiwi_uk>ooh.. sql :)
16:38<bline>http://www.gossamer-threads.com/archive/MythTV_C2/
16:38<kiwi_uk>thanks
16:38<kiwi_uk>i think i got the channel table sorted now, some other problem :(
16:38<mdz>kiwi_uk: you have to go through _all_ of the sections in setup
16:39<kiwi_uk>i did indeed
16:39<kiwi_uk>all 4
16:42<kiwi_uk>yep, all the channel stuff is happy now..
16:43<kiwi_uk>just this buzzin and no picture issue. could it be something todo with X not having DRI module loaded (xawtv reports that)
16:43<Chutt>mdz, ever see if the preview vids were fixed?
16:47<kiwi_uk>i always get a "strange error, flushing buffer" when it breaks.
16:47<kiwi_uk>bbs
16:48<mdz>Chutt: no, I made a new build but didn't have a chance to install it last night
16:48<Chutt>ah, ok
16:50<Chutt>i've got a test playback smoothing patch that works better for software encoded files if you'd want to test such a thing
16:51<mdz>what does it do?
16:51<Chutt>some better vsync logic
16:51<Chutt>well, at least better here
16:51<Chutt>live-tv's still slightly jittery due to the scheduler
16:51<Chutt>but recorded files are really smooth
16:52<Chutt>average jitter's like 50us when it's not munging things around to keep a/v sync
16:53<Chutt>slightly better than a minimum of 4ms or so =)
16:56<Chutt>well, that's from before the vsync code
16:56<Chutt>the current stuff in CVS does a ok job most of the time
16:59<mdz>live TV is much more usable for me with recent CVS
17:00<mdz>presumably the ringbuffer reader thread
17:00<Chutt>yup
17:01<Chutt>all this does is smooth out playback more, so text crawlers don't jerk as much
17:01<kiwi_uk>http://www.gossamer-threads.com/perl/mailarc/gforum.cgi?guest=542252&t=search_engine&do%3Dpost_view_threaded%3Bpost_latest_reply%3Bso%3DASC%3Bpost%3D59966=View+Threaded <<
17:01<kiwi_uk>That is my problem too... no one answered the thread
17:01<mdz>by trying to refresh at the same rate the video card is refreshing?
17:02<mdz>is this the stuff from tvtime?
17:02<Chutt>kinda
17:02<Chutt>yeah
17:03<Chutt>kiwi_uk, you have something holding onto /dev/dsp
17:03<kiwi_uk>aha
17:03<kiwi_uk>KDEs sound daemon
17:03<kiwi_uk>will try it... thanks Chutt
17:10<kiwi_uk>Chutt: I have turned off aRts but Myth still doesnt work
17:10<kiwi_uk>backend says "audio volume set to 32768
17:10<kiwi_uk>then "strange error, flushing buffer."
17:10-!-xro_ [~xro_@neuromancer.xs4all.nl] has joined #mythtv
17:10<Chutt>that's nice
17:10<kiwi_uk>is there any debug switches? these errors are completly useless
17:10<kiwi_uk>that error even
17:10<xro_>hi all
17:11<Chutt>probably because they aren't errors?
17:11<kiwi_uk>there is a strange error.
17:11<Chutt>you didn't read the faq.
17:11<kiwi_uk>I did, it said something about LAME
17:11<kiwi_uk>and said ignore it..
17:11<kiwi_uk>anything to add?
17:11<Chutt>so why aren't you ignoring it?
17:12<kiwi_uk>okay, ill ignore it
17:12<kiwi_uk>now, the tv just doesnt work
17:12<Chutt>you've got something using your output device
17:12<Chutt>it's really quite simple.
17:12<kiwi_uk>which device, how can i find what is using it
17:12<Chutt>fuser.
17:12<kiwi_uk>simple for someone who knows how :P
17:12<Chutt>and whatever you set it up for
17:13<kiwi_uk>output device.. i didnt set any
17:13<kiwi_uk>only /dev/dsp for audio and /dev/video0 for video
17:14<Chutt>you didn't go through the settings in the frontend like the docs tell you to?
17:14<kiwi_uk>yar
17:14<Chutt>um, then you set the output device.
17:14<kiwi_uk>right, let me just check that i did
17:14<kiwi_uk>i can tell you think im a retard :) sorry about that.
17:14<Chutt>other things could be that your soundcard/driver doesn't allow you to do full-duplex
17:15-!-Drikus [] has quit ["toedeledoki"]
17:16<kiwi_uk>aha, audio output device
17:16<kiwi_uk>./dev/dsp...
17:16<kiwi_uk>fuser /dev/dsp gives nothing
17:16<kiwi_uk>its a fairly new mobo, so it should. its an epia m, so VT8325 sb i think.
17:20<kiwi_uk>stuck again :/
17:20<kiwi_uk>maybe its these OSS drivers
17:20<kiwi_uk>ill install the ALSA ones tommorow
17:23-!-Drikus [~Drikus@cc45940-a.deven1.ov.home.nl] has joined #mythtv
17:23<xro_>i have a problem configuring the mythtv backend...
17:23<kiwi_uk>thanks anyway Chutt
17:23<kiwi_uk>xro_: i think most people do :(
17:23<kiwi_uk>I have just done it, it was a pain in the arse. so go. quickly :)
17:24<xro_>lol@kiwi_uk
17:24<xro_>i cannot choose tv_grab_nl
17:24<Chutt>most people don't.
17:24<kiwi_uk>xro_: why not
17:24<xro_>i did say YES in the setup script...
17:24<xro_>i dunno... it doesn't show up
17:24<kiwi_uk>:(
17:25<Chutt>because it's not been added to the source as a valid option
17:25<xro_>i only see na, de, sn, uk, uk_rt, nz and fi
17:25<kiwi_uk>xro_: Chutt might help you, i wont be able to.
17:25-!-Drikus [] has quit [Client Quit]
17:25<xro_>mmm, not funny... can i do something about it?
17:25<kiwi_uk>I think he knows but likes to watch people suffer before he answers them.
17:25<xro_>heheh
17:25<Chutt>kiwi_uk, don't be a dumbass.
17:26<kiwi_uk>xro_: Maybe hes just agitated.
17:26-!-Drikus [~Drikus@cc45940-a.deven1.ov.home.nl] has joined #mythtv
17:26<kiwi_uk>xro_: Well, there you are.
17:26<xro_>well... i've been suffering for 3 days now... nut finally come this far :)
17:26<Chutt>xro, all you have to do is add it to the setup stuff and write some code in mythfilldatabase to support the grabber
17:27<kiwi_uk>xro_: have fun. im off
17:27<kiwi_uk>Chutt: Thanks, sorta.
17:27<Chutt>sorta?
17:27<xro_>ah ok, i think i read something somewhere about some guy who did that already... sounds vague huh? ;)
17:27<kiwi_uk>Chutt: Yes
17:27<xro_>ok kiwi... cya
17:27<kiwi_uk>bye
17:27-!-kiwi_uk [] has quit ["Peace and Protection 4.22"]
17:27<xro_>i'll look it up
17:28<xro_>another thing is that in "Input connections" nothing is displayed, so i cannot make a connection
17:28<Chutt>that says that it can't open the device you gave it
17:29<Chutt>either permissions, or it's not setup properly
17:29<xro_>mmm.. i used /dev/video from wich i can capture (tested that already)
17:29<xro_>i will into that too
17:31<Chutt>heh
17:31<Chutt>he said he was using an epia-m with the oss drivers
17:31<Chutt>funnily enough, you can't capture audio with those
17:43<xro_>found it: http://members.home.nl/hcj.kruse/mythtv/
17:44<xro_>read the part about Importing the grabbed data in MythTV
17:54-!-rkulagow_ [~rkulagow@12-207-131-29.client.attbi.com] has joined #mythtv
17:56<mdz>Chutt: I told that guy about 10 times that he had to go through the entire setup
17:56<mdz>he kept doing one thing at a time, and nothing would work, and he would complain, and then go back and do a couple more settings
18:01<xro_>mmm... i tried capturing from my /dev/video0 ... no problem... but still does not show up in Input connections
18:01<xro_>where should i look to check permissions?
18:01<xro_>capturing was done manualy btw
18:36-!-rkulagow [~mythtv@12-207-131-29.client.attbi.com] has joined #mythtv
18:45-!-Drikus [] has quit ["toedeledoki"]
18:48<yebo>xro_: did you run setup and add it to the input connections?
18:51<xro_>that's the problem... my input connections screen is empty
18:54-!-sGeek [~root@ns5.cermak.com] has joined #mythtv
18:54<sGeek>anyone know where I can get DateManip-5.41?
19:02<rkulagow>did you try CPAN?
19:02<rkulagow>(although it looks like 5.40 is on there now)
19:04<sGeek>that's what I saw, but xmltv requires 5.41
19:04<sGeek>atleast the cvs does
19:06-!-schultmc [] has quit ["Client exiting"]
19:09-!-Timon [~dan@157-11-237-24.gci.net] has joined #mythtv
19:11-!-rkulagow_ [] has quit [Read error: 60 (Operation timed out)]
19:11-!-rkulagow_ [~rkulagow@12-207-131-29.client.attbi.com] has joined #mythtv
19:25-!-xro_ [] has quit ["Client Exiting"]
19:37-!-FryGuy [~fryguy@12-246-43-18.client.attbi.com] has joined #mythtv
19:41<sGeek>where the hell is DateManip 5.41
19:42<Timon>cpan
19:42<sGeek>no, 5.40 is there but no 5.41
19:47<sGeek>ok when I try to start mythbackend I get mythbackend: error while loading shared libraries: libmyth-0.9.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
19:48<sGeek>I've gotten this error on another machine but I can't remember what I did to get around it
19:48<Timon>Umm, create the library :-)
19:49<sGeek>it's there smart guy
19:49<thor_>ldconfig
19:49<sGeek>thanks!
19:49<thor_>aye
19:49<Timon>but thor, I wanted to make him suffer :-)
19:49<sGeek>same thing :9
19:49<sGeek>:( even
19:50<thor_>sorry Timon
19:50<Timon>heh, jk
19:51<sGeek>I still get that error even after running ldconfig
19:52<Timon>dunno
19:52<thor_>is wherever libmyth is in /etc/ld.so.config?
19:52<Timon>gotta run
19:53<thor_>more /etc/ld.so.conf
19:53<sGeek>thanks, that was it thor
19:54<thor_>welcome
20:00-!-sGeek [] has quit ["Client Exiting"]
20:06-!-hfb [] has quit ["Client exiting"]
20:12-!-sGeek [~root@ns5.cermak.com] has joined #mythtv
20:13<sGeek>ok now I'm getting QMYSQL3 driver not loaded when I try to run setup
20:16<bline>reinstall qt with mysql support
20:17<sGeek>oh gee, that sounds like fun :(
20:19<bline>then switch to windows
20:20<sGeek>now there's an alternative
20:23<rkulagow_>sgeek: both your issues are in the HOWTO. did you read it?
20:30<sGeek>rkulagow_ where in the howto?
20:37<sGeek>nm found it, thanks for all your help
20:46-!-bline [] has quit ["Client exiting"]
21:03-!-sGeek [] has quit ["Client Exiting"]
21:21-!-pridkett [~pridkett@cpe-66-1-1-250.il.sprintbbd.net] has joined #mythtv
21:28<Chutt>thor, so, what's up? =)
21:28<thor_>lots
21:28<thor_>everything in playing is redone except edititing playlists from the player and visualization pre-show
21:29<thor_>but both of those are half done
21:29<Chutt>cool.
21:29<thor_>oh, and your request, but that's a quick one
21:29<thor_>suprisingly, sorting turned out to be a real headache
21:29<thor_>but it's working very well
21:30<Chutt>heh
21:30<thor_>want me to send you a tarball
21:30<Chutt>sure, i'll give it a play
21:30<thor_>I'll have to do a lib committ
21:30-!-billytwowilly [~chris@h24-86-147-220.ed.shawcable.net] has joined #mythtv
21:35<thor_>if I haven't broken anything in my haste, you should be good to go
21:35<Chutt>ok
21:42<billytwowilly>howdy, I see on the webpage that there is mention of a 0.9 release soon and that was a month ago. There is nothing on the mailing lists that I can find. Will there be a release soon?
21:43<Chutt>not until i'm less busy than i have been, sorry
21:43<billytwowilly>ok, well I should be getting my motherboard in a couple days to complete my pvr unit.
21:43<Chutt>CVS is safe to use, though
21:43<billytwowilly>would you recommend trying a cvs version out, or just instal.. heh, you beat me to it;)
21:44<billytwowilly>thanks.
21:44<billytwowilly>that's all I needed to know.
21:44<Chutt>thor, seems to work fairly well
21:44<billytwowilly>thor?
21:45<thor_>Chutt, bounce around the tree ... hit enter anywhere
21:45<billytwowilly>oh. sorry.
21:45<Chutt>so does it just play everything once you do that?
21:45-!-pridkett [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
21:45<thor_>from wherever that leads it to
21:45<thor_>firstLeaf()
21:45<thor_>which is a track
21:46<thor_>album, playlist, whatever
21:46<Chutt>like, if i select an artist
21:46<Chutt>it'll play that artist _only_, or continue on through everything else
21:46<thor_>you know, i"m not sure
21:46<thor_>I think just the set of children of the first leaf node
21:47<Chutt>ok
21:47<thor_>but easy to change
21:47<Chutt>couple alignment problems, but those are all easily fixed
21:47<thor_>such as
21:47<thor_>other fun to try ... set on list as shuffled and hit the 1 (one) key
21:48<thor_>and the buttons with keyboard accelerators OFF are kinda cool
21:49<Chutt>http://cvs.mythtv.org/musictest.jpg
21:50<Chutt>the total time of a track doesn't always update
21:50<thor_>That's odd, your Arial and mine seem to be doing different things. As I said, easy to fix
21:50<Chutt>yeah
21:50<thor_>As you said
21:52-!-sGeek [~root@pcp02460388pcs.blurdg01.pa.comcast.net] has joined #mythtv
21:52<sGeek>back again, this time running mythbackend gives: Error): No such file or directory
21:53-!-justin [] has quit [Read error: 54 (Connection reset by peer)]
21:54<Chutt>that's not the exact error message
21:54-!-justin [~justin@H239-211.STATE.RESNET.ALBANY.EDU] has joined #mythtv
21:54<sGeek>actually it is Starting up as the master server.
21:54<sGeek>Probed: /dev/video0 - Television
21:54<sGeek>Probed: /dev/video0 - Composite1
21:54<sGeek>Probed: /dev/video0 - S-Video
21:54<sGeek>Probed: /dev/video0 - Composite3
21:55<sGeek>Error): No such file or directory
21:56<Chutt>0.8?
21:56<sGeek>whatever the latest in cvs is
21:56<Chutt>there's no such error message in there
21:57<sGeek>well that's what I get when I try to start
21:57<Chutt>and nothing that could cause it, like a perror with missing stuff in it
21:58<thor_>Also, Chutt, turn on showRatings and play with U and D key
21:59<sGeek>again that's what I got from the compiled version from the cvs source I grabbed about 3 hours ago
21:59<Chutt>sgeek, oh, i believe you, there's just nothing in the source that i see that could cause that
21:59<sGeek>oh ok :)
21:59<sGeek>maybe it's a db issue
21:59<Chutt>you do have the directory path to save files to set properly, right?
22:00<Chutt>thor, nice
22:01<thor_>I've hoping to finish cleaning it up tonight
22:01<sGeek>Chutt I don't know what you mean?
22:02<thor_>sGeek, mythtv/setup/setup
22:02<thor_>go through that and make sure you've got somewhere to store recordings (and a ring buffer)
22:03<thor_>Chutt, and chance you could bump the font size down in music-ui.xml until they look sensible on your system and then send that to me?
22:03<Chutt>well
22:03<Chutt>they're really as small as i'd want already
22:03<thor_>ok, I'll fit with the placement
22:03<thor_>fiddle
22:04<Chutt>i'd even like the stuff in the playing now window bigger
22:04<Chutt>but that's all easy stuff
22:04<Chutt>aside from the graphics =)
22:04<thor_>themes :-)
22:04<thor_>hey, I thought you wanted the view of the list bigger?
22:04<sGeek>that did it
22:05<Chutt>both! =)
22:05<thor_>super_keyboard_accelerators_mode
22:05<Chutt>i do like having the buttons visible even with keyboard accelerators on, though
22:06<thor_>nice feedback when it's doing something complicated that takes a sec
22:06<Chutt>yeah
22:06<Chutt>and it's more obvious what the hell's going on =)
22:06<thor_>you know those buttons are firing signals()
22:07<thor_>by the time I'm done playbackbox.cpp is going to be well under 1000 lines
22:07<Chutt>heh
22:07<Chutt>good =)
22:07<Chutt>eventually, i'm going to assume that a lot of that will move, anyway
22:07<Chutt>to allow for background music playback
22:07<thor_>yup
22:07<sGeek>of now when mythtv starts I get a bunch of no such file or directory
22:07<thor_>I was thinking that the whole way through
22:09<thor_>so ... bigger now playing ?
22:09<thor_>(as default theme)
22:09<Chutt>yeah
22:09<thor_>this is really weird
22:09<Chutt>get moegreen in to help with it, maybe =)
22:09<thor_>my artistic skills are pretty limited (as you can tell)
22:10<thor_>Qt is reporting your font as larger than mine
22:10<Chutt>ah
22:10<thor_>you only have 7 rows in your treelist bin
22:10<thor_>are you 640x480 ?
22:10<Chutt>nope
22:11<Chutt>800x600
22:11<thor_>I have 11
22:11<thor_>same theme
22:11<thor_>same fonts
22:11<Chutt>sure you're using arial?
22:11<Chutt>like, actual arial?
22:11<thor_>doubt it
22:11<thor_>I'm sure it's a problem on my end
22:11<Chutt>heh
22:11<Chutt>well, is it anti-aliased?
22:11<thor_>nope
22:12<thor_>dev for mythtv is on an old slackware box
22:12<Chutt>ah
22:12<Chutt>so, no, you're using some other font
22:12<Chutt>that's not scaling to the requested resolution
22:12-!-sGeek [] has quit ["Client Exiting"]
22:12<thor_>fastest way to get a "real" Arial ??
22:20-!-rkulagow [] has quit ["using sirc version 2.211+KSIRC/1.2.4"]
22:29-!-rcaskey [~rcaskey@adsl-155-203-63.asm.bellsouth.net] has joined #mythtv
22:29<rkulagow_>i think i've got to whack my box and start over. i've been getting kernel panics, and they seem filesystem related. ext3 on LVM; maybe something simpler next time...
22:30-!-cryptonic [~cryptonic@adsl-63-203-77-41.dsl.snfc21.pacbell.net] has joined #mythtv
22:30<Chutt>thor, corefonts.sf.net
22:31<thor_>oh ... thanks
22:31<rcaskey>Chutt: think you could give the web page an old update?
22:31<Chutt>not right now
22:31<rcaskey>is .9 going to be feature complete for 1.0?
22:31<rkulagow_>chutt: i guess i can wait to find out, but since you're around... what happens when the backend crashes during a recording, then comes back up and starts a recording-in-progress? does it append, or do you lose everything prior to the restart?
22:31<Chutt>rcaskey, didn't you ask that before?
22:31<cryptonic>it would be nice if mythtv actually worked
22:31<cryptonic>anyone here think its usable?
22:31<rcaskey>yeah, I think I went afk after about 20 or 30 minutes though
22:32<Chutt>cryptonic, many people
22:32<cryptonic>humm
22:32<Chutt>rcaskey, 0.10 is after 0.9
22:32<cryptonic>i got it installed and runing but it locks up at times
22:32<Chutt>is the short answer
22:32<Chutt>cryptonic, system lockup?
22:32<rcaskey>ok
22:32<cryptonic>no
22:32<cryptonic>mythtv lockup
22:33<Chutt>so gen a backtrace and send it to the list
22:33<Chutt>there's detailed instructions in the howto about doing that.
22:33<thor_>god I hate sourceforge
22:33<rcaskey>I'm fixing to move and im going to wipe my mythbox then. Im pondering installing woody, but that would mean compling samba + gstreamer...
22:33<rcaskey>so many choices
22:34<rcaskey>Chutt: is there any reason Myth can't do HD recording if you have a windows box feeding it audio?
22:34<cryptonic>Chutt: so it works solid for you?
22:34-!-rkulagow [~mythtv@12-207-131-29.client.attbi.com] has joined #mythtv
22:34<Chutt>cryptonic, of course
22:34<rcaskey>err video
22:35<Chutt>rcaskey, how's it going to get the video?
22:35<cryptonic>Chutt: well atleast that gives me some hope
22:35<rcaskey>Chutt: that was the part I wasn't sure of. Thought maby there was some hack for firewire I could use to establish a v4l source
22:35<Chutt>so you're going to send in a backtrace or two?
22:36<Chutt>rcaskey, eh, it'd really be easier to just use windows software for it
22:36<cryptonic>how do you exit mythtv?
22:37<Chutt>cryptonic, you go into the settings and setup an exit key
22:37<cryptonic>oh ok
22:37<rcaskey>Chutt: Does the windows stuff do commercial skipping and so forth?
22:37<Chutt>escape, or modifier+escape
22:37<rcaskey>Ripping to DVD would be on my list for things down the road too
22:37<Chutt>rcaskey, one of the packages does
22:38<rcaskey>I suppose it really doesn't matter until they start making cartoons in HD :)
22:39<Chutt>the only thing 'bout hd recording is you need gobs of cpu for playback
22:39<rcaskey>mmm...OpenMosix cluster...
22:39<rcaskey>I'v got $700 and I start my summer job next week
22:40<rcaskey>so i'm looking for new hardware too
22:42<thor_>wow, that's **MUCH** better
22:42<Chutt>heh
22:42<Chutt>real fonts?
22:42<thor_>yup
22:42<rkulagow>chutt: could you spare a cycle and take a look at the question i asked about 10m ago?
22:42<Chutt>oh, sorry
22:42<Chutt>got distracted
22:42<rkulagow>np.
22:43<Chutt>you lose everything up until then, it truncates the file
22:43<Chutt>i can't easily make it append, else i would
22:44<rkulagow>hrmm. what tivo does is just have two seperate recordings with the same name showup in the "now showing" list. how difficult would it be to change the behavior? (no, not a feature request =) )
22:45<Chutt>should be kind of easy
22:45<Chutt>you'd have to just set up a new programinfo for the new recording
22:45<cryptonic>so i can watch my recorded shows in mythtv when its recording somthing else?
22:46<Chutt>of course
22:46<cryptonic>hum i wish it worked
22:46<Chutt>tuner card's separate from the video output
22:46<Chutt>cryptonic, well, you've provided absolutely no information on any problems you're having
22:46<cryptonic>mythtv is locking up on me randomly
22:46<Chutt>that's no information
22:47<Chutt>http://www.mythtv.org/docs/mythtv-HOWTO-18.html#ss18.9
22:47<thor_>Chutt, did you change anything in the theme before you tool that screen shot?
22:47<thor_>took
22:47<Chutt>thor, nothing at all
22:47<cryptonic>Chutt: yes i read the docs
22:47<Chutt>cryptonic, that's how you report bugs like that
22:48<Chutt>not 'it crashes' or 'it hangs randomly'
22:48<cryptonic>well im still working on it
22:48<cryptonic>i dont know what my problem is
22:48<thor_>Chutt, did you copy over music-ui.xml when you untarred ?
22:48<Chutt>yup
22:49<thor_>I still have eleven rows to your seven
22:49<Chutt>cryptonic, following the instructions in that link will let me know what your problem is
22:49<thor_>which is really freaking me out
22:49<Chutt>heh
22:49<thor_>mine are nice and smooth now at leat
22:49<cryptonic>Chutt: im still playing around trying to get it working
22:49<cryptonic>maybe its just me
22:50<Chutt>it doesn't take all that long to get a backtrace
22:50<Chutt>well, aside from the recompile time
22:51<cryptonic>well all i needed to know if others got it working, that gives me hope
22:51<thor_>Chutt, Qt version?
22:51<Chutt>3.1.1 i believe
22:51<Chutt>but that stuff hasn't changed
22:52<thor_>QFontMetrics hieght() ... how can it be giving different answers ...
22:58-!-Ripp [] has quit [""Bring me the hydrospanners! I don't know how we're gonna get out of this one.""]
23:00<thor_>oh screw it, let people with a flair for it design look and feel ... we'll call the first release "please make me purty"
23:00<Chutt>exactly
23:00<Chutt>functionality first, looks second
23:01<thor_>so ... I'm gonna finish those three things (viz, edit plist, show only playlist) ... few hours
23:01<Chutt>excellent
23:04<Chutt>but then, you've said 'few hours' before =)
23:04<thor_>yup
23:04<thor_>but I don't have to be anywhere tomorrow
23:04<thor_>(or later tonight)
23:06-!-justin [] has quit ["brb"]
23:09-!-justin [~justin@H239-211.STATE.RESNET.ALBANY.EDU] has joined #mythtv
23:09-!-justin_ [~justin@H239-211.STATE.RESNET.ALBANY.EDU] has joined #mythtv
23:09-!-justin__ [~justin@H239-211.STATE.resnet.albany.edu] has joined #mythtv
23:10-!-justin__ [] has quit [Read error: 104 (Connection reset by peer)]
23:12<moegreen>thor_: so we can expect a new and improved mythmusic in a few hours?
23:12<thor_>well ... new
23:12-!-justin_ [] has quit [Client Quit]
23:19-!-Ripp [~chris@209.194.224.236] has joined #mythtv
23:21<thor_>well, edit playlists was easy =)
23:23<Ripp>hey anyone out there use alsa+emu10k1+btaudio? trying to get digital dsp up on this thing.
23:23<Ripp>just put it in this box
23:23<bigguy>what tv tuner is it?
23:24<Ripp>wintv 401
23:24<cryptonic>Chutt: so where in setup you set exit key?
23:24<Chutt>to set it up, all you do is point the backend at the digital dsp, and force it to a 32kHz sampling rate
23:24<Chutt>if that doesn't work, it likely won't for the card
23:25<Chutt>cryptonic, which version of mythtv?
23:25<cryptonic>0.8
23:25<Ripp>I've got another one of these in a diff box and it more or less worked straight away...hmmm
23:25<moegreen>Chutt: that did it - for some reason it had Helvetica as a substitute for Arial and in addition Helvetica was the default font, but it works now :)
23:25<moegreen>thanks
23:25<Chutt>cool.
23:26<cryptonic>Chutt: nevermind i just found it
23:26<Chutt>ah
23:26<Chutt>i was trying to remember where i stashed it in 0.8
23:27<Chutt>doesn't take affect until after you exit, though
23:27<Chutt>well, it does in CVS, but i'm fairly certain 0.8 didn't reload that setting
23:28<Chutt>ripp, it's been my experience that it'll either work right off or not
23:29<moegreen>thor_: If you're looking for some graphics, I frequently reuse the graphics I have in the themes/default directory. They resize nicely if needbe
23:30<thor_>moegreen, graphics are ok , my fonts are all screwy
23:30<thor_>so alignment's out of whack
23:30<moegreen>thor_: heh, I just had an issue with that as well, all better now :)
23:32<moegreen>Chutt: I grabbed a DVD-rom while I was out today, might give a whack at dvd support in MythVideo, or make a mythdvd??
23:32<Chutt>i dunno
23:32<Chutt>it should probably live in mythvideo, wouldn't you think?
23:32<Chutt>like, reuse the imdb stuff, for instance
23:33<Chutt>but you'd have to allow the user to input a title to search by
23:33<Chutt>i dunno, though
23:33<moegreen>Chutt: good point, I guess I could add a command line option to bring it right to the DVD, that way if someone wanted to make a 'dvd' button, they could easily
23:34<Chutt>are you going to make it have a generic listing like the old mythvideo?
23:34<Chutt>i don't care either way, just =)
23:34<-- cryptonichas quit ()
23:34<moegreen>baaahh...I guess, I was planning on the Video List being a lot like the old version, and now there is this desire for a directory structure in it, I guess I could make a config option for that though
23:35<Chutt>well
23:35<Chutt>i think something like the playback box would work well for directory browsing
23:35<Chutt>dirs on the left, files on the right
23:35<thor_>did someone say directory structure?
23:35<Chutt>like thor's stuff =)
23:35<thor_>thank you
23:35<moegreen>thor_: you're on MythVideo directory stuff :)
23:35<thor_>oh crap
23:36<thor_>then someone will want playlists of videos, and the whole damn thing will start again
23:37<Chutt>moegreen, the old stuff did directories ok, though
23:37<moegreen>well it seems some people want the old school mythvideo to never be updated/improved
23:37<Chutt>right
23:37<Chutt>they're all silly
23:40-!-Ripp [] has quit [Remote closed the connection]
23:43-!-cryptonic [~ajh@adsl-63-203-75-237.dsl.snfc21.pacbell.net] has joined #mythtv
23:44-!-Ripp [~chris@209.194.224.236] has joined #mythtv
23:44<bigguy>these silly forum/wiki/pos emails pop up to often
23:45<cryptonic>if im watching somthing and want to start recording it is there a key i can hit? like if the show has already started
23:45<Chutt>hit 'm' to bring up the program guide, then 'r' to make it record the current program
23:45<Chutt>works better in CVS, though
23:46<moegreen>thor_: is any of the new stuff for mythmusic in cvs, or is it in a secret tarball still?
23:46<Chutt>moegreen, s00p3r s3kr1t
23:46<moegreen>t0ta11y
23:46<Chutt>cryptonic, it's really better if you exit out of live tv and just go select the recording outside of live-tv mode, though
23:47<cryptonic>ok
23:47<thor_>moegreen, secret tarball ... your e-mail ?
23:47<moegreen>secrettarball@untzuntz.com
23:47<cryptonic>i think before i had corrupt listings that made it lockup
23:48<cryptonic>seems to be working nice now
23:48<thor_>moegreen, you need cvs of about an hour ago
23:48<moegreen>ok
23:50<cryptonic>can anyone recomend a good remote controll that works nice whith mythtv
23:50<Ripp>bah there's a right & wrong order to modprobe this stuff isn't there :p
23:50<Ripp>btaudio first then bttv right?
23:50-!-bline [~sbeck@h24-84-93-233.vc.shawcable.net] has joined #mythtv
23:50<Chutt>i always load it after bttv
23:51<Ripp>K, something else is amiss then. I get all the devices, dsp1,dsp2,mixer1 but I can't make any of em talk...
23:52<Ripp>brb...
23:52-!-Ripp [] has quit [""Bring me the hydrospanners! I don't know how we're gonna get out of this one.""]